sea

Teràpia Biodinàmica Craneosacral
 
 
 
 

 

 

Cóm és una sessió de teràpia biodinàmica craneosacral?

La sessió normalment comença assentats i parlant de per quina raó ha vingut el client si és la primera vegada o valorant com va el procés si són sessions de seguiment. Seguidament es passa al treball de camilla, on el client s'estira vestit i es posa còmode. El terapeuta està al seu costat o bé assentat o d'en peus i fa diferents contactes amb les mans. És un contacte d'escolta a diferents nivells, al sistema nerviós, als teixits i fluids, al camp energètic i a com s'organitza el sistema.

El client simplement observa el procés que es va desenvolupant. Pot ser que noti sensacions físiques com ara calor, fred, moviment en els seus òrgans i budells, re-alineació de la columna, sensació de pes, espasmes,... Quan el cos es va relaxant el sistema nerviós autonòmic es pot regular i aquest és el llenguatge que utilitza, el de les sensacions corporals.

Cada client és únic, un mal d'esquena mai és el mateix per a una persona que per a una altra, la seva biografia és diferent i per tant el camí que agafarà un client per a curar-se serà el seu propi camí. Per tant el terapeuta no guia el tractament, sinó que observa des d'un estat de quietud com es desenvolupa el pla inherent de sanació i l'acompanya sense jutjar.

Com hem dit abans, una part del llenguatge de la persona són les sensacions però no és l'únic, el client també pot observar que sorgeixen emocions com ara tristesa, ràbia, joia,... Les imatges o pensaments també formen part del procés, així com estats d'ànim i experiències de pau, unitat, benestar, calma i de retrobament amb un mateix.

És una teràpia on el que és important no és el fer sinó l'estar. Estar sense obligacions, ni pressa, estar amb el que sorgeix ara en el present. Es un camí cap a un mateix, un camí cap a la salut inherent, cap a la unitat i cap a un funcionament integrat de la persona

contacte integracio

Quan dura una sessió i quantes s'han de fer?

La sessió dura aproximadament una hora, incloent la benvinguda, el treball en camilla, el temps necessari per al client de tornar-se a mobilitzar, reorientar i integrar els canvis.

Cada quan i quantes sessions són necessàries depèn de cada client. Depèn de la raó per a que vingui i dels recursos que té. En termes generals si el cas és crònic, es a dir de fa temps i la persona no disposa de gaire energia, es necessitaran més sessions, en canvi si el client arriba perquè li ha passat alguna cosa puntual però en la seva vida disposa de prou recursos i suport es necessitaran menys sessions.

En general es proposa començar amb quatre sessions durant un o dos mesos i llavors fer una re-avaluació. Però insisteixo que cada client és únic.
Molts clients en fan una cada mes i mig per a sempre tenir un nivell òptim d'autoregulació i més que una teràpia esdevé llavors una pràctica de prevenció.


tcb sessio

Per a qui?

La Teràpia Biodinàmica Craneosacral proporciona un augment de recursos físics, emocionals i mentals per estar tant en el dia a dia com en situacions difícils i pot ser de gran ajuda en estats de dolor i tensió articular i muscular, recuperació postoperatòria, insomni, migranya, pors, ansietat, estrès...

La Teràpia Biodinàmica Craneosacral és tan suau i segura que és apropiada per a persones de totes les edats, des d'avis fins a nens i nadons, així com durant l'embaràs i el postpart, després d'una operació, un accident o en condicions de fragilitat.

logo